Dansk Nijmegen Kontingent

Nijmegenmarchen

16.-19. juli 2024

Tilbage til alle nyheder

Dansk Nijmegen Kontingent er formeret

18-07-2016 00:00:00 - Allan Øer Gøttrup

Mandag formiddag kl 09.00 var der traditionen tro en parade for de danske deltagere, hvor Dansk Nijmegen Kontingent blev formeret.

Når man inkluderer musikkorpset og staben, så består årets Danske Nijmegen Kontingent af over 600 deltagere fra alle dele af forsvaret, herunder Beredskabet og Hjemmeværnet. Yngste deltager er 18 år og ældste gænger er 76 år, og vi spænder fra menig til oberst blandt de forskellige hold og enkeltgængere.

Det særlige ved i år er, at det er 100. gang marchen gennemføres, idet den allerførste march var i 1909, men marchen blev afbrudt i forbindelse med de to verdenskrige.

Der er gjort meget ud af jubilæet fra Hollændernes side, og vi håber på, at I vil være med til både at nyde og fejre dette på bedste vis.

Undervejs i paraden var der en hyldest til to Jubilarer i år:
Finn Kjærgaard Simonsen, Individuel og
Steen Frimann Sejersten, Makoni2, der begge deltager for 25’ende gang.

Kontingentchef oberst Mogens Bech havde undervejs i sin velkomst enkelte formaninger til gængerne:
-Vi deltager som uniformeret personel og repræsenterer vores enhed, vores værn og dansk forsvar, med personel fra stående styrke, frivillige og reserve. Hjemme er vi i gang med skift af uniformer, så vi har en vis blanding af uniformer, men uanset om I har den ene eller anden uniform på, så bær den med den værdighed og militære anstand, der forventes - ikke kun af vores egne kollegaer, men også andre landes deltagere - militære såvel som civile.

Kontingentchefen sagde ydermere.
-Vi er rigtig mange mennesker i lejren og ude på ruterne, og det skal nævnes her, at vi på rastepladserne også støtter vores kollegaer fra Norge og Sverige, så der kan være ganske travlt, når I kommer til en rasteplads - vis hensyn.

Slutteligt rundede kontingentchefen af med
-I ønskes alle nogle gode dage her i Nijmegen, hvor fokus naturligt må være på de mange kilometer ude på landevejen.
Husk også, at benytte lejligheden og festlighederne til, at nyde den smukke hollandske natur, knyt venskaber og skab netværk.
Vær stolte af Jeres egen præstation, når I på fredag vandrer mod målstregen fra Charlemagne og ind mod byen ad “Via Gladiola”.

Del siden: