Dansk Nijmegen Kontingent

Nijmegenmarchen

16.-19. juli 2024

Tilbage til alle nyheder

Fire dage i juli måned under planlægning

20-03-2021 19:57:00 - Tekst og foto L. Larsen, Presse- og Informationssektionen

Dansk udgave af marchen i Holland under planlægning i weekenden 20. og 21. marts 2021 i Slagelse og omegn.

"Dansk 4-dags march" planlægges gennemført i uge 29, ganske som det foregår i Nijmegen, når verdenen ikke lige er ramt af pandemien corona.

Dele af staben er samlet med undervisningslokale nr. 4 på Antvorskov Kaserne som base for weekendens planlægning. Kun en del af planlægningen foregår dog i selve lokalet, da den egentlige planlægning gennemføres i terrænet. Der skal blandt andet træffes en hel del lodsejeraftaler.

 

Marchruter og indkvartering gennemgået

Planlægningen tog sin begyndelse fra morgenstunden lørdag, og 0830 indledtes med weekendens program, hvorefter de enkelte rekognosceringshold drog i terrænet.  Indkvarteringsforholdene i Slagelse blev forevist og den indkvarterings ansvarlige tog sine notater. Sideløbende drog to mand på landevejen for at gå de fire ruter efter i sømmene og andre kastede sig over tastaturet og fik tingene ført til protokol.

 

En anden vigtig ting kom på plads – teltet hvor man kan marchere ind efter dagens march – og nyde en tiltrængt forfriskning. Selvfølgelig skal denne tradition fra Camp Heumensoord følge med til den danske udgave af Nijmegen-marchen.

Der blev udregnet kvadratmeter-plads pr. person i indkvarteringsområdet så de gældende corona regler overholdes - forventelig skal justeres til de regler der er gældende i uge 29.

 

Planlægning af opgaver vi ikke er vant til

 

Når weekenden er til ende er alle de overordnede ting på plads og staben drager hjem og går i gang med at løse de opgaver der er blevet pålagt i løbet af weekenden.

 

Planlægning af sommerens ”Nijmegen-march” i Danmark med de udfordringer det indebærer af nye opgaver, der er løst af Hollænderne når vi kører ind ad Beulenlaan til Camp Heumensoord i Holland.

I år skal vi selv arrangere alt: indkvartering, planlægning af ruter, sørge for forplejning og meget meget mere – en særdeles spændende og udfordrende opgave.

Del siden: