Dansk Nijmegen Kontingent

Nijmegenmarchen

18.-21. juli 2023

Tilbage til galleri

Nijmegenkontingentet samles før afgang

09/07-2008
Nu er det ved at nærme sig, det er onsdag eftermiddag.
Søgårdlejren er anbragt idyllisk i det sønderjyske landskab. En dejlig svanebefolket sø fuldender faktisk H. C. Andersen visionen.
For øjeblikket summer området ikke ret meget af aktivitet, men bare vent, det umulige vil ske inden for en kort periode og stedet vil ligne en myretue i myldretiden. Vejret er typisk dansk sommer med byger og sol, bestemt intet at klage over.

Klargøringen til Nijmegenmarchen er sat i gang, og enkelte enheder under staben er ankommet, nemlig førstehjælpspersonellet og rastepladsfolkene. Og så bliver der gennemgået materiel og pakket i containere. Stabens ledelse arbejder med rettelser, som nok ikke er de sidste inden afgang, førstehjælpen venter på deres 2 læger og rastepladsfolkene har gang i omskolinger på køretøjerne.

Der er blevet opdateret GPS’er og planlagt ruter ned gennem Tyskland og Holland til byen Nijmegen, brohøjder, tunneller og viadukter er checket, så man ikke utilsigtet risikerer at efterlade dele af eventuelt højt læs.

Logistikken kan sagtens sammenlignes med den i forbindelse med Tour de France, lige bortset fra at her kører der ikke en reklamekaravane foran showet.
Og så er man endda slet ikke begyndt på det store endnu, det sker først i morgen, hvor alt personel skal være på plads i lejren og de endelige kontroller kan foretages.
I aften ankommer det resterende personel. Der er fortsat løbende indkvartering, nøgler og kvarterer fordeles, og selv om hovedparten af deltagerne er gamle "børster" i gerningen, er der kommet enkelte nye til, og man samles i aften til et hyggeligt grillparty, hvor man bliver rystet sammen og lærer hinanden at kende.

Del siden:

Kontakt: presse@nijmegen.dk