Dansk Nijmegen Kontingent

Nijmegenmarchen

18.-21. juli 2023

Tilbage til galleri

2.dag

16/07-2008
Næste stop er rasten i Elst, som i dagens anledning næsten var blevet overbemandet. Her havde vi nordmænd, svenskere og danskere.

I en lind strøm kom marchgængerne ind; køerne linede op stille og roligt og man fik frugt, chokolade og masser af væske. Inden havde ordonnanserne allerede deres klar til tropperne, den bedste messeforplejning kunne lige nu ikke stå mål med traktementet på rast 2. På nuværende tidspunkt er skaderne så små, at ordonnansen selv klarer tingene, hvis ikke marchgængerne selv ordner dem. Marchsange samt tonerne fra pibe og tromme gjalder i luften og stemningen fejler intet.
Langs ruterne gennem byerne er der lagt op til folkefest. Alle mand er af huse, der stilles havestole og borde op ud til vejen og discoanlæg leverer inspirerende musik.
På rast 3 er der kun 12 kilometer til mål i byen Oosterhout. Bag scenen eller containeren er Anders K. i gang som opvasker samt sørge for at der er både koldt og varmt vand. 

Her arbejder førstehjælpen lidt mere med genoptapening. Vejret er stadig flot med højt solskin og lummer vind, de militære danske hold kører også her på korte pauser, det gælder om at komme i land og slappe af.

Del siden:

Kontakt: presse@nijmegen.dk