Dansk Nijmegen Kontingent

Nijmegenmarchen

16.-19. juli 2024

Tilbage til alle nyheder

Grænsemarchen 2017

24-05-2017 00:00:00 - Lis Kristensen

En flot rute med flere sløjfer ind i Tyskland blev i weekenden 20 -21 maj gennemført af 159 soldater, som nu er klar til Nijmegen marchen.

Der var planlagt to spændende 40 kilometers ruter i grænselandet, som også havde sløjfer ind i Tyskland.

Det er første gang siden 1970, at ruterne har bragt gængerne ind i nabolandet, noget som gængerne fandt meget hyggeligt. Efterfølgende har flere udtrykt deres glæde over de to meget spændende ruter ved at rose de veltilrettelagte ruter på Facebook.

Også ved denne kontrolmarch var humøret højt hos de mange soldater, og der blev udvist stor kammeratskab og sammenhold. Vejret var perfekt march vejr, og gav de deltagende gode betingelser for at gennemføre. Dog måtte weekendens kontrolmarch vise sig som en stor udfordring for enkelte gængere, der af forskellige årsager måtte udgå.

Stor ros til de mange hjælpere og personel som har været med til at gøre dette års grænsemarch til en succes, uden deres tid og hjælp ville mange ting ikke være muligt. De er med til planlægningen lang tid før marchen overhovedet begynder, og de står klar hele weekenden til at servicere de mange gængere, så de kan få snacks, mad og drikke på de forskellige raste på ruten. Det er også dem, der hjælper når en vabel skal prikkes og tapes op, eller hvis nogle skulle få brug for assistance i forbindelse med farligere tilstande – så igen stor ros og tak til alle jer.

Grænsemarchen er overstået, og mange er nu klar til Nijmegen marchen, dog vil en forsat træning være nødvendig, hvis man vil gennemføre marchen i juli. Derfor rådes alle til at forsætte den gode indsats og blive ved med at træne og deltage i de forskellige planlagte marchture rundt om i landet. 

Billederne er taget ef: Benny Stensdal og Johnny Larsen.

Del siden: