Dansk Nijmegen Kontingent

Nijmegenmarchen

16.-19. juli 2024

Tilbage til alle nyheder

Kranselægning på Canadisk Kirkegård

21-07-2016 00:00:00 - Rune Kronenberg

Kranselægning på Canadisk Kirkegård

Dagens rute gik via Groesbeek, "de hollandske alper" og den Canadiske kirkegård.Traditionen tro var der mange delegationer, der ønskede at vise deres respekt for de faldne soldater.

På den Canadiske Kirkegård ligger der 2619 faldne soldater fra anden verdenskrig. Men selvom den hedder den Canadiske Kirkegård, så ligger der faldne soldater fra ni forskellige lande. Udover soldater fra Canada, så drejer det sig også om soldater fra United Kingdom, Belgien, Australien, Polen, Holland, New Zealand, Jugoslavien og Sovjetunionen.

Og den tid, det tager at stoppe op og lade stemningen fra Kirkegården omfavne en, er godt givet ud. For synet af de mange kors, og en viden om, at det er soldater der døde i krig for ’vores’ skyld rammer klokkerent ind; og som soldat vil ens tanker meget naturligt blive ført videre ned af ens egne minder og lede tankerne hen på de venner og familiemedlemmer man selv har, som også har betalt den højeste pris for vores alle sammens skyld.

De tre skandinaviske delegationer viste også, vanen tro, i fællesskab deres respekt ved en ceremoni på kirkegården.

I år var det Danmark, der stod for arrangementet som havde udvalgt MAKONI, som fane- og æreskommando, mens Hjemmeværnets Musikkorps Nordjylland, ved Johnny Scholdager, spillede The Last Post.

De tre kranse blev lagt af generalerne Roland Ekenberg og Finn Winkler og Admiral Jørgen Berggrav fra henholdsvis Sverige, Danmark og Norge. 

Del siden: