Dansk Nijmegen Kontingent

Nijmegenmarchen

16.-19. juli 2024

Tilbage til alle nyheder

Tillykke med vel gennemført march 2016

22-07-2016 00:00:00 - Allan Øer Gøttrup

Chefen for Hjemmeværnet Generalmajor Finn Winkler, ønsker tillykke og fortæller lidt om fremtiden for dansk deltagelse i Nijmegens De4Daagse.

Først og fremmest, tillykke med vel gennemført 100 års jubilæumsmarch i Nijmegen. Det har været en fornøjelse igen at være hernede og deltage i en traditionel militær disciplin, nemlig march.

Jeg er blevet spurgt flere gange de sidste dage, om der kommer ændringer til marchen, om der kommer ændringer til prisen for deltagelse, om der sker ændringer i lejren, om der kommer en ny Makonimarch om 5 år, osv.  Det korte og ærlige svar er, at det ved vi ikke. Erfaringerne fra de sidste år med de mange ændringer, som der har været fra den hollandske marchledelse antyder, at der er stærke kræfter i Holland som bakker op om den militære deltagelse på marchen og  ”lejren i skoven”. Det betyder ikke, at der ikke vil komme ændringer, men forhåbentlig ikke noget substantielt.

I Danmark sker der også hele tiden ændringer på det grundlag og den økonomi vi har til rådighed. I løbet af 2017 vil Forsvarets og Hjemmeværnets økonomi for de kommende år falde på plads ved et nyt forlig. Jeg vil gøre mit for, at der økonomisk er plads til, at 500 danskere i uniform kan repræsentere Danmark internationalt i Nijmegen.

Sidst men ikke mindst, mange tak til vores kontingentschef igennem 7 år oberst Mogens Bech. Du har i høj grad sammen med vores gode stab holdt trådene sammen og derigennem år efter år sikret et stabilt grundlag for dansk militær deltagelse i Nijmegen marchen.   Tak for det.  Næste år vi vil kontingentchefen være oberst Flemming Agerskov, som mange af jer mødte sidste år i 2015, hvor han gik marchen.  

Del siden: