Dansk Nijmegen Kontingent

Nijmegenmarchen

16.-19. juli 2024

Tilbage til alle nyheder

De Vierdaagse 2019 gennemført

22-07-2019 00:00:00 - L. Larsen, Presse & Informationssektionen

Efter en uge hvor man måtte tidligt op, vækket til tonerne af ”Wake up call” ca. 03:00 om natten,
forlod alle danske Camp Heumensoord i løbet af fredag nat og lørdag formiddag.
Enkelte skulle direkte på ferie, andre skulle hjem på arbejde og en enkelt skulle på familiebesøg i Moskva.

Dele af staben havde dog tjeneste søndag i Søgårdlejren, hvor der skulle pakkes ud og ikke
mindst skulle regnskabet afsluttes. Mens dette foregik indendørs i Søgårdlejren var mange mand i arbejde ved køretøjerne ledet af den logistikansvarlige, chefsergent Leif Nowak.

- vi vil nok være færdige først på eftermiddagen, siger chefsergenten alt imens en truck ruller forbi i garagen, og fortsætter;
- vi skal have det hele ind på hylderne, og det er mange stumper det drejer sig om siger Nowak og fortæller, at hele 21 mand er i tjeneste søndag.

De Vierdaagse 2019, eller Nijmegenmarchen i daglig tale, er til ende. Fire dage hvor 41.235 gennemførte (229 flere end i 2018) og 3.467 gængere udgik (3.474 i i 2018). Dansk Nijmegenkntingent deltog i marchen med 480 soldater hvor 8 desværre måtte give op undervejs.

Nijmegenmarchen er et arrangement hvor mange vender tilbage år efter år. En af hollænderne levede godt op til at være en der vender tilbage år efter år – han gennemførte marchen for 73.gang. Når der gøres klar næste år, så vil der også være mange gengangere i staben, dog ikke nogen der deltager for 73. gang.

Allerede sidst i august/først i september sker der noget igen, fortæller chefsergent Nowak.
- ja, vi skal have set det hele igennem, så vi ikke har ting på hylderne som vi ikke bruger, siger chefsergenten og nævner at det vil være en indsats der kræver 6 mand.

Næste år vil alt være klar igen når gængerne drager ud på Vierdaagse nr. 104 tirsdag den 21 juli om morgenen, og begiver sig ned af den 970 meter lange Beukenlaan – i folkemunde kaldet sukkenes allé – eller bare alléen.

Del siden: