Dansk Nijmegen Kontingent

Nijmegenmarchen

16.-19. juli 2024

Tilbage til alle nyheder

Grænsemarchen afholdt under ideelle forhold

23-05-2014 00:00:00 - Rune Kronenberg

I weekenden blev grænsemarchen afholdt, og de 178 tilmeldte gængere mødte op til en god weekend både i forhold til vejr, march og muligheden for at hygge og samvær undervejs.

Lørdag morgen klokken 6.00 gik startskuddet for grænsemarchen, der er årets anden kontrolmarch op til Nijmegen, og de to første gængere, der begav sig ud på de idylliske veje nede i det sønderjyske var de to generalmajorer Finn Winkler og Michael Lollesgaard, der er chef for henholdsvis Hjemmeværnet og Danske Division.

Den tidlige morgendis som gængerne stemplede ud til, blev dog hurtigt afløst af strålende solskin, en temperatur lige under de 20 grader og en behagelig brise, så tæt på helt perfekte marchforhold.

Med skønt marchvejr både lørdag og søndag, blev marchen også en særdeles positiv oplevelse fra arrangørernes side, for hele 177 af de tilmeldte kom igennem de to dages 40 km march.

Så eneste malurt i bægeret var, at selvom man havde indkaldt mange fra ventelisten, så de kunne få bestået deres kontrolmarch, hvis der blev afbud og dermed plads til folk fra ventelisten. Så udeblev de fleste af dem og har dermed svært ved at kunne komme i betragtning til Nijmegen, selv hvis der kommer afbud.

Del siden: