Dansk Nijmegen Kontingent

Nijmegenmarchen

16.-19. juli 2024

Tilbage til alle nyheder

Pontonbroen i Cuijk

22-07-2016 00:00:00 - Allan Øer Gøttrup

Hollandske og tyske ingeniørregimenter bygger bro, over floden Maas, ved Cuijk.    

Når du fredag går over den normalt stærk trafikerede flod Maas, på pontonbroen ved Cuijk, så ved du, at det er noget særligt - du er ved rast3 og forude venter snart et 10 km lige stræk ind til målområdet i Nijmegen centrum.

Det sidste stræk er et brag af en fest med tiljublende tilskure, der har taget opstilling langs ruten med forstæderne Mook, Molenhoek, Malden og ad St Annastrat eller bedre kendt som "Via Gladiola" under De4Daagse.

Det er 105te Nederlandske Engeniørkompagni sammen med et tysk ingeniørregiment, der etablerer broforbindelsen over floden. Pontonbroen i Cuijk blev indviet ved et særligt arrangement torsdag aften, hvor den blev prøvesamlet og vist frem for de forskellige deltagende landes VIP'er.

Brosketionerne blev raskt skubbet op ad floden af små kraftfulde militære slæbbåde. På få minutter er første sektion fastspændt til land, en efter en bliver adskillige brosektioner bugseret på plads, alt i alt ca. ½ time og pontonbroen er brugbar til færsel med køretøjer.

Efter fremvisningen og torsdagens festligheder i Cuijk, fjernes brosektionerne igen, for tidligt fredag morgen at blive samlet igen, og være klar til de næsten 50.000 gængere i årets jubilæumsmarch.

Del siden: