Dansk Nijmegen Kontingent

Nijmegenmarchen

16.-19. juli 2024

Tilbage til alle nyheder

Forberedelserne er godt i gang

27-09-2019 00:00:00 - L. Larsen, Presse & Informationssektionen

Stedet er Søgårdlejren i Sønderjylland, det er fredag den 20. september, flere mand er i gang, en kørende i en truck, en anden slæbende på kasser og en sorterer papirer. En chefsergent fører kommando og er ikke bange for at bruge den kendte vending GØR DET.

Det er forberedelserne til Vierdaagse Afstandsmarsen 2020 der er i gang, eller Nijmegenmarchen 2020, som den kaldes i daglig tale. Med en truck, af mærket Netto Truck, svinger sektionsfører transport oversergent Heine Hannesbo palle efter palle ned fra hylderne. Paller der herefter tømmes og gennemgår en grundig sortering. Fire mand arbejder i garagen – egentlig skulle der have været fem.

- Ja, en fik forfald, men vi når det forhåbentlig, nævner chefsergent Leif Nowak, og placerer en kasse på en hylde.

 

En forbindingstaske i webbing model 1964 ser dagens lys, og selv om den ser spændende ud, så er der bred enighed om at den har aftjent sin værnepligt. En æske med for længst udgåede fedtblyanter dukker frem under, administrationsbefalingsmand og seniorsergent, Carsten Nielsens grundige gennemgang af kontorpakningen.

 

Ja, en del ting bliver kasseret. Andre ting efterses og lægges på plads, heriblandt en hel del forbindinger som sorteres grundigt af leder sanitet, premierløjtnant Kenneth Christensen, hvis skarpe blik opdager et parti forældede bårer, som lægges til side.

- Dem skal vi IKKE have med til Nijmegen, fastslår premierløjtnanten uden at betænke sig.

Bag weekendens indsats står chefsergent Leif Nowak. Med det store overblik holder han øje med slagets gang, og tager stilling til hvad der skal med næste år og hvad der ikke skal med. Med et tilfreds udtryk i ansigtet sætter han tingene i værk med et - GØR DET.

Jo, den kommende march i Holland er allerede under forberedelse ved staben - indsats fra fredag 20. september kl. 16:00 til lørdag 21. september kl. 10:45.

Del siden: